2013-04-23 11:42:52• hírek • Póti Orsolya

Egyetemi börzét szerveztek a szatmári végzősöknek

Az OMDSZ és általa az SZMDSZ fontosnak tartja a Romániában található egyetemekről való pontos tájékoztatást, ezért április 23-án egyetemi börzét szerveztek a végzős diákok számára a Szatmár Megyei Múzeumban.

Egyetemi börzére került sor április 23-án, kedden Szatmárnémetiben az OMDSZ (Országos Magyar Diákszövetség) Felvételi Tájékoztató Körútja keretében, amely jelenleg Székelyföld és a Partium településein párhuzamosan zajlik.

A szatmári börzét az országos szövetség az SZMDSZ (Szatmári Magyar Diákszövetség) támogatásával szervezte meg 9 és 13 óra között a Szatmár Megyei Múzeumban.

A rendezvény szervezői úgy vélik, a XII. osztályos diákokat sokat foglalkoztatja az az eldöntendő és egyre aktuálisabb kérdés, hogy hová tovább? Ennek eldöntésében nyújt segítséget az OMDSZ programja, amely fontosnak tartja a romániai egyetemek bemutatását és az azokról való pontos tájékoztatást.

Az idei börzén négy város egyetemei kerültek bemutatásra: Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Temesvár, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományi Egyetem karairól és kirendeltségeiről is tájékoztatták az érdeklődőket.

A bemutatott egyetemek képviselve voltak hallgatóik által, akiktől a végzősök fontos információkat szerezhettek. A diákok továbbá fontos tényeket tudhattak meg a karokról, a bejutási médiákról, felvételik időpontokról, tandíjakról, kint- és bentlakásokról és magáról a városról és az ottani diákéletről.

A helyszínen megvásárolható volt a 2013-as Egyetemi Kalauz, melyből a végzősök újabb információkat kaphatnak az egyetemekről. Egyébként a kiadvány megrendelhető online az OMDSZ honlapjáról, valamint néhány példány megtalálható az SZMDSZ-nél is.

A börzén több szatmári líceum végzősei is részt vettek, többek között a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Református Gimnázium tizenkettedikes diákjai, akik nagy érdeklődéssel nézték át az informatív anyagokat és az Egyetemi Kalazut.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: